Loading...
 • Voor 23.59 besteld, morgen in huis
 • Gratis achteraf betalen
 • Altijd de beste prijs

  5 tips bij het kopen van een gereedschapskoffer

  Gereedschapskoffers zijn er in veel verschillende soorten en maten. Afhankelijk van welk gereedschap en welke materialen of accessoires je erin wilt opbergen, kies je voor de afmeting die bij je past. Hieronder volgen 5 tips die je zullen helpen bij het kopen van de juiste gereedschapskoffer. 

  1. Heb je zwaar gereedschap dat je zorgvuldig en beschermd wil opbergen? Kies dan een koffer die voorzien is van schuimstukken. Deze, vaak uitneembare, onderdelen, vormen een extra beschermende stoot- en krasvaste beschermingslaag zodat je kostbare gereedschap extra goed beschermd is. Deze koffers zijn ook vaak stof- en waterdicht conform een IP-beschermingsklasse, waardoor hij prima in een vochtige omgeving kan staan zonder dat jouw gereedschap wordt aangetast. 
  1. Wil je een complete set die je gemakkelijk kunt wegzetten? Kies dan voor een gereedschapskoffer met inhoud. Zo ben je in één keer klaar én kun je altijd alles wat je nodig hebt eenvoudig terug vinden. Gevulde gereedschapskoffers zijn er van bijvoorbeeld Brüder Mannesmann, Bernstein, Gedore, Knipex en nog veel meer gerenommeerde merken. En dat hoeft niet eens duur te zijn. 
  1. Ben je vooral bezig met werkzaamheden op het gebied van installatie en elektra? Dan is een gereedschapskoffer speciaal voor elektriciens de meest geschikte koffer voor jou. Deze zijn zowel leeg als gevuld te verkrijgen. Het verschil met andere gereedschapskoffers zijn de vele kleine opbergvakken zodat elke tang en accessoire zijn eigen plek heeft en alles overzichtelijk kan worden opgeborgen. 
  1. Bedenk wat je allemaal in je gereedschapskoffer wilt doen. Niet elke koffer is namelijk geschikt om helemaal vol te pakken. De belastbaarheid varieert van maximaal 5 kilo tot maar liefst 400 kilo. Wil je alleen licht handgereedschap opbergen? Dan kies je voor een andere belastbaarheid dan wanneer je verschillende elektrische tools wilt opbergen. Let daar dus op bij de aankoop. 
  1. Ga je vaak op pad met je gereedschap? Dan is een koffer met wieltjes geen overbodige luxe. Merken als Parat, VISO, Bernstein en B & W bieden verschillende uitvoeringen, eventueel voorzien van cijferslot, uittrekbare greep en zelfs voorzien van een extra opbergvak voor notebooks. 

   

  Er is dus heel veel mogelijk op het gebied van gereedschapskoffers. Bedenk dus eerst waarvoor je hem wilt gebruiken, of je hem vaak meeneemt, hoe kostbaar en zwaar de inhoud is en hoe beschermend hij moet zijn.  
   

  Ook losse accessoires zijn verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan losse schuim inlegstukken ter bescherming, of slotjes of een veiligheidsband om je gereedschap extra mee te beveiligen. En zijn de wieltjes stuk? Ook die zijn, gelukkig, vaak los verkrijgbaar. Investeer dus in een goede, degelijke gereedschapskoffer zodat je gereedschap beter beschermd is en dus een stuk langer meegaat.